— Hide menu

FACILITIES

De Basement is gevestigd aan de rand van het centrum van Den Haag, in een ruime kelder van ruim 120 vierkante meter. De studio bestaat uit een ruime control-, live- & chillroom allen voorzien van airconditioning en verse buitenlucht toevoer. De studio beschikt over een ruim arsenaal aan instrumenten en versterkers. Meer over de uitrusting van de live- & controlroom vind je hier.

Chillroom
Naast de liveroom is een ruime chillroom gelegen, deze ruimte is van alle gemakken voorzien, zo is er een ruime eethoek en een zithoek alsmede een Flatscreen, X-Box en stereoapparatuur .

 

 

 

 

 

 

 

Wifi
In het hele pand is er draadloos internet beschikbaar.

Eten
Zowel voor de lunch als voor het avond eten zijn er tal van mogelijkheden. Voor de lunch zijn er bijvoorbeeld op loopafstand Slagerij Beijk, Cafe de Bieb, maar ook de Albert Heijn zit om de hoek. Voor het avondeten is er ook van alles mogelijk, de studio is gelegen nabij het uitgaanscentrum van Den Haag, een hapje buiten de deur is dus een optie. Maar er zijn ook diverse afhaal mogelijkheden van Indisch tot Surinaams, Sushi tot Pizza of de Mc Donalds het zit allemaal binnen 5 minuten lopen van de Basement. Maar als de deur uitgaan te veel kostbare tijd kost, voldoet de magnetron of www.thuisbezorgd.nl natuurlijk ook prima.

Openbaar vervoer
Tram 17 stopt 20 meter voor de deur, dit is halte Noordwal, tram 17 stopt zowel op Den Haag Centraal als op Den Haag Holland Spoor.

Parkeergelegenheid
De Basement beschikt over een eigen parkeerplaats, daarnaast is er een parkeervergunning beschikbaar voor klanten van de studio.

Accommodatie
Om de hoek is een gezellig hotel gelegen, Hotel La Ville, één van de weinige kleine hotels in het Haagse stadshart. Iets verderop in de straat is een Ibis Hotel gevestigd. Kortom, mocht een overnachting wenselijk zijn, dan zijn er diverse mogelijkheden in de directe omgeving van de studio.

 

 

 

 

 

 

 

Muziekwinkels
Op loopafstand van de studio zijn er diverse muziekwinkels te vinden, zo zit Rockpalace in de Torenstraat en de Guitar Chop Shop om de hoek. Altijd handig als je snel drumstokken of snaren nodig hebt, of als je gitaar een afstel beurt kan gebruiken.

 

 

 

 

 

 

Uitgaan
De Basement zit 5 minuten lopen van “De Grote Markt” het uitgaanscentrum van Den Haag, van bruin café tot cocktailbar, van poppodium tot restaurant, je vindt het allemaal op de Grote Markt. Daarnaast draagt de Grote Markt ook de titel ‘PopHotSpot’; onder deze naam vinden er het hele jaar live optredens plaats, georganiseerd in samenwerking met het nabij gelegen poppodium het Paard van Troje.