— Hide menu

Blog

CATCHING THE MOMENT

2014

In 2014 hebben wij producties gedaan met en voor de volgende bands en bedrijven. Di-Rect, Universal, Steady New Sounds, Barry Hay Flying V formation, Park Road Music Productions, Orange Grove, Atlantic Attraction, Sideditch, Julia, Walky Talkies, Friends of the Family, Pavlov, Close up, The Great Communicators, Suburbs, The Indiën, Splendid, Badjekka.

2013

In 2013 hebben wij producties gedaan met en voor de volgende bands en bedrijven. Taymir, Evelyns cradle, Golden Oldies, Ze Mannschaft, Orange Grove, Joshua Walter, Di-Rect, Kernkoppen, Mr. Pretty, Pavlov, Talent Event, Banner, Replayced, Dexx, Barry Hay Flying V formation, Soulsister Dance Revolution, Universal, Blazhoffski productions.

DI-RECT Live @ Carré op BNN

Het concert dat DI-RECT in April in Carré gaf, komt binnenkort uit op DVD, voordat die in de winkels ligt zal BNN de show uitzenden. Het hele concert werd geregistreerd door Geert Albarda, de mix is gedaan door Bas, in de Basement.

Barry Hay Flying V Formation – live registratie

Onlangs deed Barry Hay in het Paard van Troje in Den Haag, zijn eerste show met zijn nieuwe band: Barry Hay Flying V Formation, met onder oa. Pablo van de Poel (DeWolff) van deze show hebben we vanuit de Basement de live registratie verzorgd.

Soul Sister Dance Revolution SERIOUS TALENT

Soul Sister Dance Revolution is door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent! De eerste single, Hold the Line is toegevoegd aan de playlist, een droomstart voor de heren van Soul Sister Dance Revolution.

Sabrina Starke – Backseat Driver

De in de Basement gemixde, nieuwe single van Sabrina Starke, Backseat Driver, komt veelvuldig voorbij op 3FM. Way to go, Sabrina!

The Heyz album release

Het album van The Heyz is inmiddels gereed. Opgenomen en gemixt in de Basementstudio, Gemasterd door Robin Schmidt van 24/96 mastering waar we inmiddels al veel producties tot volle tevredenheid hebben laten masteren. De eerste recensies van het album komen inmiddels binnen en die zijn over het algemeen lovend. Het album is ondermeer te koop bij Bol.com en te downen via Itunes.

DI-RECT & KERN KOPPEN

Deze maand hebben DI-RECT en KERN KOPPEN de koppen bij elkaar gestoken om samen een speciale versie van Say Something op te nemen.

Voor sommigen wellicht een verrassende combinatie, maar voor beide bands vanzelfsprekend! De vriendschap gaat al ver terug, al in 2000 maakten ze samen de regionale Haagse podia onveilig en een aantal jaar later toerden ze samen door Nederland, Kern Koppen toen nog als ‘Haagse Bluf’ in het voorprogramma van DI-RECT

Inmiddels gaat de creatieve samenwerking veel verder, zo maakte Frank (Ki) onlangs verschillende DI-RECT videoclips, zoals Natural High, Young Ones & Long Way Home. Bovendien werkte Marcel eerder al mee aan het debuut album van Kern Koppen, “Één”, en maakten Kern Koppen en DI-RECT afgelopen zomer deel uit van de Jam de la Crème delegatie die een week lang het Sziget festival in Boedapest op zijn kop zette. 

De vraag was dus niet OF het ooit van een samenwerking zou komen, maar wànneer…Het antwoord is NU, een aantal weken terug zijn ze de studio ingedoken en zijn we aan de slag gegaan met Say Something, wat heeft geresulteerd in een te gekke samenwerking!

 

Jim Wake & Sleepwalker CD-Release

ln de koop van jaar hebben we in verschillende sessies gewerkt aan het album ‘Whatever it is I’m against it’  van Jim Wake & Sleepwalker. Inmiddels zijn de mix en mastering van dit album ook afgerond en zal de release binnenkort in de Qbus in Leiden plaats vinden. Inmiddels zijn er ook diverse fijne recensies verschenen zoals deze op 3voor12 en deze op musicfrom.