— Hide menu

STUDIO

STUDIOPEOPLE | PROJECTSGEAR | HISTORY | REFERENCES | F.A.Q. | RATES

Over de Basementstudio
De Basementstudio is een 120 vierkante meter grote opnamestudio in het centrum van Den Haag, in 2001 opgericht door Ernst & Bas van Wageningen. Wij zijn bevlogen als het gaat om muziek opnemen & mixen en weten waar muzikanten behoefte aan hebben als het gaat om sound, ruimte en atmosfeer. De Basement is zo ingericht dat muzikanten zich er thuis voelen. Géén kille steriele studio, maar een fijne plek die uitnodigt  om muziek te maken, zonder enige concessie te doen op het gebied van akoestiek, gear en kwaliteit.  Sinds Mei 2010 is ook Tijmen van Wageningen vast onderdeel van het team, en daarmee hebben we nóg meer kennis en expertise in huis.

PEOPLE
Muziek draait om emotie en expressie, dus nog belangrijker dan de apparatuur die je gebruikt zijn de mensen met wie je werkt. In de Basement streven we ernaar om met kennis en kunde, in een ontspannen atmosfeer, het maximale uit iedere band of muzikant te halen.

PROJECTS
De Basement is ingericht als productiestudio, we werken veel met bands en beschikken over alle capaciteiten  om grote album projecten te herbergen. Daarnaast beschikken we over een groot creatief netwerk, waardoor we ook in staat zijn allerhande muzikale opdrachten te verwezenlijken. Zoals bijvoorbeeld het produceren van muziek voor commercials, games, films of online media.

GEAR
Naast het gevoel voor muziek en sfeer is de apparatuur natuurlijk van enorm belang voor het maken van goede opnames, daarom is de setup in de Basement met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Het hart van de studio is een Protools HD|3 systeem, met meer dan 48io’s (in-& outputs) en van tal van plugins, dit opnamesysteem geldt als de wereldwijde standaard in de professionele audio wereld. Deze protoolsset combineren we met een ruime selectie high-end analoge voorversterkers, en microfoons. Door deze combinatie beschikken we over een uiterst flexibele setup, die opgewassen is tegen de meest complexe opname- of mixsessies, terwijl we ook nog de warmte en het karakter uit het analoge domein kunnen benutten. Daarnaast beschikken we over een ruime selectie instrumenten en versterkers.

HISTORY
De Basementstudio is een “uit de hand gelopen hobby” te noemen, begonnen als homestudio in huize van Wageningen en uitgegroeid tot één van de toonaangevende studio’s in de haagse regio. De Basement bestaat inmiddels ruim 10 jaar en onze passie voor dit vak gaat nog verder terug, hier kan je meer vinden over de historie van de Basement.